Away we go

vår resa jorden runt!

Xi'an

Kategori: Kina

Nu har vi varit i Xi'an en hel dag och checkat in på Xiangzimen International Youth Hostel. Väldigt mysigt och fräscht. Vi fick gratis skjuts från tågstationen och kaffe imorse = gillas! Dock har vi bestämt oss för att bara stanna en natt istället för att få fler dagar i Chengdu. Imorgon ska vi se terracottaarmén och kl 19:45 på kvällen hoppar vi på nattåget mot Chengdu som är framme runt 11-tiden på lördag. Vi bokade hard sleeper igen för tåget hit var verkligen ren och skär lyx i våra ögon. Att kunna ligga ned och sova liksom! Den nedpissade sitta-på-huk-toan brydde vi oss knappt om (är vana vid det här laget).

Vår dag i Xi'an har varit mysig. Vi fick äntligen tag i en frisör! Min kunde ingen engelska, men var grym. En tvätt, klippning och föning/styling för 80:- och har aldrig varit så nöjd. Sedan promenerade vi förbi drum tower och bell tower vidare till muslim quarter (massor med gågator där Xi'ans stora andel muslimer hänger) och handlade plockmat från massor av olika stånd innan vi satte oss på en bänk. Vi testade allt som såg spännande ut: grillad chili-bläckfisk på pinne, hackad tofu i chilisås, krydd- och smörslungade potatisar, grillkokade ägg på pinne(?), melon, bröd, söt riskaka på pinne, tesockerkaka och friterad banan på pinne. Det var så gott! Därefter hittade vi äntligen kinesiska flaggor att sy på våra backpacks - vi har letat som tokar i tre veckor. En hade ju kunnat tro att det skulle vara lättare att få tag på i Kina av alla ställen?!

Kvällen avslutades med att fixa nya gelnaglar i ett shoping mall. Körde både händer och fötter denna gång. Jag valde vitt och Elle blått. Så fräscht! Dock lite stressigt på slutet då varuhuset stängde och allt släcktes ned, men nagelfixarna jobbade på som inget hänt och sedan eskorterades de, jag och Elle ut av en vakt genom det nedsläkta jättevaruhuset och ned via vakternas hiss, haha. Bara i Kina är allt jag har att säga. Nu närmar sig klockan 00:00 och vi ska strax sova för imorgon ska vi upp tidigt och ta lokalbussen till terracottaarmén.

Kramar Mickis

Kommentarer


Kommentera inlägget här: