Away we go

vår resa jorden runt!

De senaste dagarna..

Kategori: Kina

 
De senaste dagarna har varit handelserika da vi har forsokt hinna med det sista vi vill se innan vi lamnar Peking. I forrgar tog vi lokalbussen i tva timmar till Yanqing dar vi tog en "taxi" till Long Qing Xia, en konstgjord damm utanfor Peking. Nar vi kom fram till "omradet" spelades lite val rogivande musik vid en liten damm fylld av karpar och omgiven av korsbarstrad, lite som en fantastivarld. Men darefter blev det haftigare for da skulle vi ta den gigantiska rulltrappan (byggd som en drake) uppfor det branta, grona berget for att komma upp till dammen och ta en battur runt omradet. Det var verkligen vackert, som taget ur en film. Mindre vackert var dock bussresan dit da vi stressade och svettiga skulle hitta ratt buss. Eftersom ingen kan engelska lyckades vi dock, med lite teckensprak och busstationen nedskriven med kinesiska tecken, hitta ratt buss. Den var dock fullproppad med kineser som stirrade ut oss nar vi makade oss langst bak i bussen. Jag fick sla mig ned inklamd vid fonstret bredvid en gubbe som gestikulerade nar vi skulle av. Valdigt gulligt!

Igar skulle vi, glatt overrraskade over hur bra det gatt att ta sig fram dagen innan, ta oss till den uraldriga byn Chaundixia. Det var dock lattare sagt an gjort da byn visade sig ligga betydligt langre fran busstationen an vi forst trott, sa efter x antal blasor pa fotterna hoppade vi in i en "taxi" sista biten. Byn var valdigt vacker och vi at lunch pa en courtyard (en familjs bakgard typ) innan vi slog oss ned i nagon timme i ett lusthus pa en klippa med utsikt over hela byn som reste sig langst bergets borjan. Lyckades fa jattegoda nudlar med gronsaker och agg till lunch efter lite pekande i boken att jag inte ater rott kott. Ar jatteforvonad over den goda maten vi atiti hittild, valdigt kryddig och smakrik!

Idag ar var sista heldag i Peking och vi tankte darfor ta det lungt, vandra omkring i staden, boka boende till Shanghai pa hostelworld etc. Vi har bokat nattaget till Shanghai som avgar imorgon onsdag 19:30 (13:30 svensk tid) fran Beijing railway station och som ska ta 14 timmar. Det fanns inga sovplatser sa fick ta hard seat. Hoppas det ar okej, men vi ar ratt vana vid obekvama transportmedel vid det har laget. Hoppas pa att internet fungerar lite battre i Shanghai!

Kram Mickis
 

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Inte så mycket bilder på maträtter nu ... är maten inte god i Kina :)
    Marie

    2013-05-08 | 17:23:40

Kommentera inlägget här: