Away we go

vår resa jorden runt!

Från Bangkok till Koh Tao

Kategori: Thailand

 
 
Vi flög från Lhasa till Kunming airport i Kina där vi fick tillbringa ett dygn innan vårt flyg mot Bangkok skulle lyfta. Det märks att vi har blivit vana med obekväma sängar för vi lyckades sova som klubbade sälar en hel natt på de stenhårda träbänkarna i den upplysta väntsalen. Det var lite vemodigt att lämna Kina som ju varit vårt hem i nästan 1 månad och 3 veckor och vars kultur vi vant oss vid. Samtidigt som vi ibland kände oss otroligt trötta på Kina och längtade efter sol, lugn och icke-censur.
 
När vi nådde Bangkok tog vi expresståg och sky train till vårt hostel som visade sig ligga väldigt off i ett bostadsområde en 15 minuters promenad från On Nut station. Mindre kul att släpa på min back pack som rasat samman totalt och skar in i min axel, men hostelet The city @ fifty var rätt okej även om vi stirrade oss blinda på poolen när vi bokade. Poolen som vi ändå aldrig utnyttjade. Vi hann inte se så mycket av Bangkok den korta tid vi var där, men jag uppskattade staden mer än jag gjort som elvaåring åtminstone. Första dagen tog vi en alldeles för dyr tuk tuk till Koh San Road och åt pad thai, vårrullar och skivad ananas och vattenmelon från gatustånden, samt shoppade lite på marknaden. Det gigantiska shoppingcentret Siam hade vi hunnit med kvällen innan. Sista dagen hade vi ett enda mission: att ersätta min trasiga ryggsäck. Efter lite beslutsångest satsade backpackern i mig på kvalité och det blev en 52 liters från North face i ljusgrått med turkosa detaljer. Dyrt, men såå värt! Efter det bestämde vi oss för att gå på bio vilket var Bangkoks höjdpunkt! Vi bokade Man of Steele och fick hela biografen för oss själva. Först gick vi in genom en VIP-ingång och serverades ett glas rödvin i en av sofforna i en gigantisk lounge. Därefter visade vår servitör in oss i salongen där vi lade oss i liggfåtöljer med kudde och täcke. Varför har vi inte sådana biografer i Sverige?! Allt som allt kostade biljetten inte mycket mer än i Sverige.
 
Efter Bangkok (och allt flängande i Kina) ville vi egentligen endast en sak: att hitta en paradisstrand. Vi bestämde oss för Gulf Islands i östra Thailand och begav oss till Hua Longpong train station där vi bokade tåg och båt från Bangkok till Koh Tao. Mest för att vi läst att den skulle vara den minst exploaterade i jämförelse med Koh Samui och Koh Phangan. Det gick väldigt smidigt att tåga även i Thailand även om de dreggiga engelsmännen i vår vagn gallskrek och spelade munspel hela natten = vi fick inte någon sömn alls. Sedan tog båten cirka två timmar och imorse anlände vi i den mysiga hamnen på Koh Tao. Elles syrra hade tipsat om Ban's diving resort och vi lyckades hitta en info desk för att fråga om de hade rum, vilket de hade så vi hoppade på ett flak och blev skjutsade till ett stort, mysigt ställe på stranden där vi bokade en open water dykkurs på fyra dagar och fick ett dubbelrum (lyx!!!) utan toa/dusch gratis i sex dagar. Så i övermorgon börjar vi vägen mot dykcertifikat. Längtar! När vi är klara med kursen får vi dyka ned till 18 meters djup. Iih!
 
Vår första dag har vi tillbringat på stranden, trots mulet väder. Vi låg ned i sanden och såg solen gå ned, helt underbart! Vi blir kvar på ön till midsommar då vi åker vidare till en liten paradisö 15 minuter härifrån med båt (där vi ska bo i en bungalow i två dagar) och därefter väntar full moon party på Koh Phangan. Livet har aldrig känts lättare än nu!
 
Kram Mickis

Kommentarer


Kommentera inlägget här: