Away we go

vår resa jorden runt!

San Francisco

Kategori: USA

Som många av er redan vet missade vi flyget från Tokyo till L.A. Så idiotoskt! Ja, vi blev felinformerade av vårt hostel, men vi var också ute i extremt dålig tid så i slutändan har vi oss själva att skylla. Det tråkiga är ju att vi förlorade en hel del pengar och måste korta ned resan ca 2 veckor. Vi har bokat flyget hem: 9/8 från New York till Stockholm.
 
Istället för L.A fick vi spendera natten på Tokyos flygplats innan vi kunde flyga till Sydkorea och därifrån vidare till San Francisco. Vi har sovit här i fyra nätter nu på Union Square Backpacker hostel som ligger väldigt centralt på Derby nära Union Square i downtown. Vi är båda förälskade i San Francisco! Jag hade ingen klar bild av staden när vi kom hit, men den är helt fantastisk! Låga färgglada bostadshus, kullar och dalar, spårvagnar och massor av mysiga parker. Och närheten till havet! Måste erkänna att det är skönt att känna sig mer hemma, både avs kultur och miljö, efter tre månader i Asien. Dock har vissa skillnader mellan USA och Sverige redan blivit extremt tydliga:
 
1) har aldrig sett så många överviktiga människor i mitt liv. Många är mulliga, men många är också biggest looser feta. Diners och snabbmatsställen har öppet 24/7 och portionerna är enorma. 20 bitars chicken nuggets är standard! Samtidigt finns det en tydlig hälsotrend med avdelningar i mataffärerna med endast frukt, bars, wraps etc. 
2) det står hemlösa och tiggare i varenda gathörn. Ja, vi har hemlösa i Sverige, men inte alls i samma skala!
3) amerikaner är extremt öppna, trevliga och hjälpsamma. Lite skräniga ibland (en kan höra varenda ord i varenda samtal ute på gatan), men det är lite roligt. Vi kan bokstavligt talat inte ta fram kartan utan att en amerikan (ung, gammal, kvinna, man etc) frågar om vi behöver hjälp.
 
Trots att det är rätt dyrt i San Fran har vi klarat oss rätt bra på vår 500 kr/dag-budget. En dag hängde vi vid vattnet vid Fishermans wharf och åt krabbmacka, lyssnade på en musiker och gick till musee mecanique som är ett museum med antika tivoligrejer. Såg dock varken sjölejon eller hajar till vår besvikelse!
 
I förrgår sparade vi in på busspengar och promenerade till och från Golden gate bridge i totalt sex timmar! Det var mäktigt, speciellt för ett Förhäxad-fan som mig hehe. Vi var helt slut efteråt, men vi hade lovat Mike som jobbar på vårt hostel att gå ut samma kväll. Vi blev ett rätt stort gäng: nio danskar, två till svenskar, vår finska roomie och två amerikanare från L.A. En jättetrevlig kväll! Igår vaknade vi upp lite bakis, men värst av allt förkylda med hög feber. Stannade på hostelet hela dagen och mår fortfarande inte bra. Elle mår sämre idag så jag ska försöka boka biljetter åt oss till på onsdag. Som det ser ut nu tar vi en greyhound-buss till Tucson, sedan tåget till San Antonio och därefter ett längre stopp i New Orleans. Längtar!
 
Kram Mickis

Kommentarer


Kommentera inlägget här: