Away we go

vår resa jorden runt!

Hangzhou

Kategori: Kina

Vi vinkade hej då till Shanghai vid 8-tiden i igår och hoppade då på tåget mot Hangzhou, som ligger söder om Shanghai, och 9:30 var vi framme. Vi tog lokalbussen längs sjön West Lake till vårt hostel Hangzhou West Lake Youth Hostel som ligger söder om (och precis vid) sjön, checkade in och begav oss sedan på rundvandring.

Jag säger bara WOW. Hangzhou och West Lake är en idyll och verkar vara en populär semestertillflykt för kineserna. Det är så vackert med sjön, de omkringliggande bergen och körsbärsblommorna (kan tillägga att det är ca 30+ grader varmt och inga moln så långt så långt ögat kan nå). Vi skyller på värmen när vi sätter oss på vartannat fik och beställer in frukttallrikar och frappuccinos men egentligen är det för att bara kunna sitta och insupa den otroligt vackra omgivningen. Middagen avnjöts på restaurangen Barossa precis vid vattnet och bestod av ångad krabba (som inte var så mycket för världen) och "sweat and sour carp" som är en specialitet för Hangzhou och som var otroligt god.

Idag var det tänkt att vi skulle åka till berget/bergsområdet Huangshan och vandra där men vi blev avrådda till det då det tar några timmar att ta sig dit och att området är så stort att man måste sova över där. Lite surt, men istället vandrade vi i några timmar längs östra delen av west lake mot Kinas Nationella Te-Museum. Under vägen dit avbockades mycket av det som har blivit till en daglig ritual under vår vistelse i Kina (höra kinesernas beryktade slemharklingar, bli fotograferade av dem i smyg och med dem i gruppfoton etc.). Vi åt lunch på "Green Tea" bestående av färska räk/mango/sallad "vårrullar", kall passionfruktsté och körsbärsmoussekaka till dessert. Extremt gott!

Vi blev även glatt överraskade av museet där vi fick lära oss både om teets historia, "tillverkning" och om de olika sorterna samt att vi fick se odlingar av det kända lokala gröna teet "Longjing". Sedan gick vi hem i vad som känns vara 40+ grader (blir mer och mer förundrade över alla kineser som går runt i långbyxor/långärmat med solparaplyn och inte alls verkar beröras av hettan) och har nu en siesta innan vi ska ut på stan och äta bläckfisk/hel fisk på pinne eller dylikt.

Imorgon bär det av mot Xi'an och terrakottaarmén! Tåget går ca kl. 13 och denna gång såg vi till att få sovplats då resan ska ta runt 22 timmar.

Kram Elle
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: