Away we go

vår resa jorden runt!

Terrakottaarmén

Kategori: Kina

Idag har vi flytt regnet och besökt terrakottaarmén som ligger en timmes bussfärd utanför centrala Xi'an (till området Lintong). Runt utgrävningarna fanns massvis med museer, souveniraffärer mm uppbyggda. Själva figurerna finns i tre olika utgrävningar och det mest imponerande var "Pit 1" som även är det största och där flest figurer är utgrävda och uppställda. I de andra utgrävningarna fanns inte alls lika mycket då de flesta figurer fortfarande var trasiga och halvt nedgrävda i jorden (originaltaken, från ca år 246 f.Kr, som byggdes över arméerna låg fortfarande över det som jag antar är icke ännu upptäckta delar av armén). Vi blev förvånade då vi trodde att utgrävningarna skulle kommit längre, men sen så har utgrävningarna bara fortgått från 70-talet då bönder som grävde en brunn upptäckte de första delarna.
 
 

Under bussresan hem satt ett par bredvid oss och herrn var mycket intresserad av mitt röda hår och blåa ögon (eller att vi såg ut som dränkta katter då vi gått runt i spöregnet utan paraply) och insisterade på att ta x-antal bilder. Hann upptäckte även Mickis som satt och gömde sig bakom mig så hon kom inte undan och förevigades även hon i kinesens mobil.
 

Nu är kl 17:30 och vi har precis ätit en tidig middag innan vi ska checka ut och ta oss till tågstationen och hoppa på tåget mot Chengdu. Även denna gång blir det hard sleeper då vi kommer vara framme runt kl 11 imorgon (18e).

Kram Elle

Kommentarer

  • Marie säger:

    Ni gjorde väl sensation på tåget med ditt röda hår och Mickis blonda!!

    2013-05-27 | 12:36:56

Kommentera inlägget här: